Logo Samenzevenaar Icoon
21-06-2021

Samen Zevenaar: samen tegen eenzaamheid

Deel blijven uitmaken van een sociale omgeving
Naast zorg en ondersteuning biedt onze thuiszorg ook een helpende hand bij het voorkomen van eenzaamheid. Want wanneer iemand voor langere tijd geen deel uit kan maken van een sociale omgeving van vrienden en familie kunnen gevoelens van eenzaamheid ontstaan. Met passende thuiszorg kunnen mensen langer thuis blijven wonen en kunnen zelfs ziekenhuisopnames worden voorkomen. Hierdoor blijft u zoveel als mogelijk op uw eigen vertrouwde plek deel uitmaken van uw persoonlijke netwerk.

Ondersteuning van mantelzorgers
Onze professionals werken nauw samen met mantelzorgers en betrekken ieders netwerk waar mogelijk bij de zorg. Door zorg en ondersteuning te delen met STMG behoudt ook de mantelzorger tijd voor zichzelf en zijn of haar eigen sociale omgeving. Ook is de zorg hierdoor gezonder vol te houden en blijven draagkracht en draaglast in balans.

Doordat STMG veel verschillende soorten zorg en ondersteuning biedt, is extra advies en ondersteuning binnen handbereik. Daarnaast werken we nauw samen met andere partners uit de gemeente Zevenaar en de regio Arnhem.

Over Samen Zevenaar
Samen Zevenaar is een netwerkorganisatie. Ze bestaat uit verschillende organisaties. Samen werken zij aan het verminderen en voorkomen van gevoelens van eenzaamheid bij inwoners van de gemeente Zevenaar. Het netwerk heeft 18 juni samen www.samenzevenaar.nl gelanceerd. Een online platform waar je tips en hulp, activiteiten en informatie vindt rondom eenzaamheid.

Samen Zevenaar heeft zich ook hard gemaakt om op huisbezoek te kunnen gaan bij inwoners van 80 jaar en ouder in de gemeente Zevenaar. Met een vragenlijst wordt de oudere gevraagd naar zijn of haar beleving van gezondheid en welzijn. Eenzaamheid komt dan ook aan bod.

Kijk op www.samenzevenaar.nl voor meer informatie!

Meer nieuws

Upper Body 944557 640
verpleging en verzorging, samenwerking, specialistische verpleging

Bijdrage STMG aan Landelijk Transmuraal Zorgpad COPD met ziekenhuisopname

1 min.
Nieuwe Bedrijfskleding
algemeen, verpleging en verzorging

Vertrouwde zorg in een nieuw jasje

1 min.
Barbara Sneeuw
algemeen, huishoudelijke ondersteuning, verpleging en verzorging

Werken in de sneeuw!

1 min.