Oude man zit in palliatieve fase samen met kleinzoon aan de zee.

Palliatieve zorg

Palliatieve zorg is zorg in de laatste fase van uw leven. Als u ervoor kiest om in deze fase thuis te zijn, helpt onze palliatieve zorg u en uw naasten om uw leven van zo goed mogelijke kwaliteit te laten zijn.

Ga naar Palliatieve zorg
Vrouw met kanker knuffelt haar verzorgster of vriendin als voorbeeld van oncologische zorg.

Oncologische zorg

Wanneer u behoefte heeft aan advies, begeleiding of oplossingen op het gebied van oncologische zorg, kunt u bij ons terecht. Denkt u bijvoorbeeld aan informatie en advies over pijnbestrijding, voeding of dieet en vermoeidheid.

Ga naar Oncologische zorg
Een wond op de hand van een meneer wordt verzorgd als onderdeel van wondzorg.

Wondzorg

Soms is er sprake van een wondje dat maar niet geneest en steeds groter wordt. Soms gaat het om verzorging van een operatiewond of dreigende doorligwonden. Wondverpleegkundigen van STMG komen indien nodig bij u thuis om deze wonden te bekijken en te verzorgen.

Ga naar Wondzorg
Met een stethoscoop luistert een verzorger naar de longen van de cliënt als onderdeel van longzorg.

Longzorg

Wanneer u een chronische longaandoening zoals astma of COPD heeft, heeft u vaak te maken met wisselende klachten. De longverpleegkundige van STMG kan bij u op bezoek komen om te inventariseren wat er nodig is en u advies te geven.

Ga naar Longzorg
Verpleegkundige van STMG desinfecteert een naald als onderdeel van technische verpleging.

Technische verpleging

Dit team biedt u technische hoogwaardige verpleegkundige zorg, zoals het aanleggen van infusen, het toedienen van medicatie en het verzorgen van picc-lijnen. Zeer ernstig zieken kunnen zo sneller het ziekenhuis verlaten en soms kan de opname in een ziekenhuis of verpleeghuis zelfs worden verkort of voorkomen.

Ga naar Technische verpleging
Vrouw van man met dementie houdt een hoedje boven zijn hoofd.

Zorg bij dementie

Voor vragen, hulp en ondersteuning met betrekking tot dementie kunt u terecht bij onze Casemanagers Dementie. Zij geven op professionele wijze informatie en advies en begeleiden u en indien gewenst ook de andere leden van uw gezin.

Ga naar Zorg bij dementie

Meer informatie

Heeft u vragen over…

Wilt u meer weten over indicaties en verwijzingen, aanvraagprocedures, de kosten van onze zorg of over andere zaken? Bekijk dan onze Veelgestelde vragen.

Bekijk de veelgestelde vragen

Direct zorg aanvragen of meer informatie?

Staat het antwoord op uw vraag niet bij de veelgestelde vragen? Of wilt u direct zorg aanvragen? Neemt u dan contact op door te bellen naar 088 45 60 900 of te mailen naar stmg@stmg.nl. We helpen u graag!

Contact
Deel dit artikel: