Wondzorg

Specialistische wond- en stomazorg bij u thuis

Het gespecialiseerde wond-stoma team van STMG biedt professionele wond-stomazorg bij u thuis en bestaat uit een verpleegkundig specialist, een wond-stoma consulent en wond-stoma verpleegkundigen.

Zij behandelen, begeleiden, adviseren en ondersteunen u bij verschillende type wonden zoals bijvoorbeeld ulcus cruris (open been), decubituswonden, operatiewonden, oncologische wonden of situaties waarbij een verstoorde wondgenezing aanwezig is. Ook geven zij u preventieve adviezen, waarbij geldt dat voorkomen beter is dan genezen.

Soms zijn er aanvullende hulpmiddelen of adviezen nodig. Denkt u bijvoorbeeld aan een speciaal matras of zitkussen, een aanpassing in uw voedingspatroon of ondersteuning van een andere discipline (bijvoorbeeld een ergotherapeut, fysiotherapeut, diëtiste of iemand van het palliatief team) Zij stellen vervolgens een (wond)behandelplan op en houden de regie hierover.

Naast het bieden van wondzorg kunt u met uw vragen en dagelijkse problemen over uw stoma terecht bij het gespecialiseerde wond-stoma team. Zij ondersteunen en adviseren u in de zorg rondom uw stoma. Het gespecialiseerde wond-stoma team werkt nauw samen met huisartsen en ziekenhuizen.

 

Banner Wondzorg
Wond- en/of stomazorg nodig?

Uw wijkteam, de huisarts of het ziekenhuis schakelt het gespecialiseerde wond-stoma team in. Heeft u specialistische wond- en of stomazorg nodig of vragen over onze wond-stoma zorg? Neem dan contact op met het wijkteam of uw huisarts.

 

Vergoeding van uw wond en stomazorg 

Wond- en stomazorg valt onder de basisverzekering. De verzekering vergoedt de kosten van (de meeste) verband-stoma materialen als u uw eigen risico voldaan hebt.

Gebieden waar STMG wondzorg biedt
Vragen of...

Zorg aanvragen

Wilt u meer weten of wilt u directe ondersteuning van het specialistisch wond-stoma team inschakelen? 

Het gespecialiseerde wond-stoma team van STMG bereikt u via e-mail of telefoon.

Het team is van maandag t/m vrijdag van 8:00 tot 17:00 uur telefonisch bereikbaar via het telefoonnummer 088 – 03 21 624 of via e-mail vakgroep.wond-stoma@stmg.nl

 

Direct zorg aanvragen

STMG ging een samenwerking met andere thuiszorgorganisaties binnen het huisartspostgebied Arnhem aan om thuiszorgaanvragen sneller op te pakken. 


Via de website www.samenindewijkzorg.nl vragen cliënten en verwijzers direct verpleging en verzorging aan. Hier valt ook gespecialiseerde verpleging zoals wondzorg, casemanagement dementie, palliatieve zorg, technische verpleging en longverpleging onder.

 

Bekijk de veelgestelde vragen Contact
Banner Contact