Longzorg

Wanneer u een chronische longaandoening zoals astma of COPD heeft, heeft u vaak te maken met wisselende klachten zoals benauwdheid, hoesten en slijm. Ook als u praktische vragen over het onder controle houden van uw benauwdheid, over uw zuurstofgebruik of over het schoonmaken van uw vernevelapparaat zijn wij er voor u. 

Met een stethoscoop luistert een verzorger naar de longen van de cliënt als onderdeel van longzorg.

Als u astma, COPD of een andere longaandoening heeft, kan het  gebeuren dat u angst heeft gekregen om te stikken of misschien bent u met uw gedachten bij het verloop van uw klachten en heeft u daar vragen over.

Naast het verlenen van verpleegkundige zorg kan onze longverpleegkundige u hierbij adviseren en ondersteunen.

Samen bekijkt u welke zorg er nodig is. Vaak worden onze longverpleegkundigen ook via het ziekenhuis, de huisarts of het wijkteam gevraagd om op bezoek te komen.

 

Waar bieden wij longzorg

Bekijk hier in welke gebieden STMG longzorg biedt.

Meer informatie

Heeft u vragen over…

Wilt u meer weten over indicaties en verwijzingen, aanvraagprocedures, de kosten van onze zorg of over andere zaken? Bekijk dan onze Veelgestelde vragen.

Bekijk de veelgestelde vragen

Direct zorg aanvragen of meer informatie?

Staat het antwoord op uw vraag niet bij de veelgestelde vragen? Of wilt u direct zorg aanvragen? Neemt u dan contact op door te bellen naar 088 45 60 900 of te mailen naar stmg@stmg.nl. We helpen u graag!

Contact
Deel dit artikel: