Corona
15-06-2020

Corona

Graag geven we u een update van hoe STMG omgaat met de huidige situatie in Nederland en over eventuele gevolgen van de maatregelen voor de zorg die onze klanten van ons ontvangen.

Zorg zoveel als mogelijk terug op oude niveau
Na een periode waarin onze zorg bij een aantal klanten geminimaliseerd was of overgenomen door mensen uit hun netwerk zijn we momenteel bezig met het terugbrengen van de zorg op het oude niveau. Hierbij kijken we zorgvuldig naar welke zorg en ondersteuning nodig is. De crisissituatie kan immers voor een verandering in zorgvraag en zorgbehoefte hebben gezorgd waarbij meer of misschien minder zorg nodig is.

Onze zorgmedewerkers (zowel in de wijkteams als de thuishulpen en thuisbegeleiders) zijn gewoon aan het werk tenzij zij dat niet kunnen vanwege de RIVM richtlijnen. We vragen van hen extra alertheid op symptomen bij klanten en we staan nog steeds in nauw contact met de GGD en de Veiligheidsregio.

STMG volgt de richtlijnen van het RIVM
STMG volgt in het nemen van maatregelen en vaststellen van werkinstructies het RIVM en brancheorganisatie ActiZ.

Bij de totstandkoming van werkinstructies en beleidsmaatregelen wordt intern samengewerkt met onze Verpleegkundige Adviesraad, onze OR en de cliƫntenraad.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid en Coronateam
Ook al brengen we voor nu onze zorg weer zoveel als mogelijk en nodig weer terug op het oude niveau en laten we de werkwijze met speciale coronateams los, we blijven alert op de actuele ontwikkelingen. Wanneer nodig kunnen we snel schakelen zodat we wederom onze maatschappelijke verantwoordelijkheid kunnen nemen. Dit houdt in dat we in onze planning indien nodig ruimte maken voor mensen die uit het ziekenhuis komen en voor mensen die met onze specialistische verpleging misschien niet naar het ziekenhuis hoeven.

Dit houdt ook in dat de werkwijze zoals we die hebben opgezet met de coronateams zorgvuldig is vastgelegd zodat we indien nodig opnieuw deze teams en routes snel kunnen inrichten.

Samenwerking in de regio
We zijn trots op ons netwerk in de regio en de regiefunctie die STMG op bestuurlijk niveau heeft in deze coronacrisis. Waar mogelijk zoeken wij en onze collega thuiszorgorganisaties de samenwerking. Door goed en snel onderling contact zorgen we er bijvoorbeeld voor dat ziekenhuizen met weinig inspanningen een plek vinden voor patienten die het ziekenhuis kunnen verlaten om thuis verder te herstellen. Zo hebben de ziekenhuizen sneller bedden weer tot hun beschikking.

Het spreekt voor zich dat STMG enorm trots is op haar medewerkers en alle andere mensen in de zorg!

Informatie over Corona
Alle informatie over Corona en de ingestelde maatregelen zijn te vinden op de website van het RIVM. Hier staan bijvoorbeeld heel veel vragen en antwoorden, symptomen en welke hygiƫnemaatregelen belangrijk zijn om besmetting te voorkomen.

Meer nieuws

Corona
corona

Corona update

2 min.
Clientenraad Nieuws
clientenraad, corona

Oproep van de cliëntenraad in deze tijd van crisis

1 min.
Mantelzorg
mantelzorg

Mantelzorg: liefdevolle zorg van onschatbare waarde

3 min.