Thuishulp

Het verhaal van Bente (21)

‘Er zijn denk ik maar weinig banen waarin je zo vrolijk wordt opgewacht en enthousiast wordt uitgezwaaid als in mijn werk. Mensen waarderen het enorm dat je er voor ze bent. Dat je hun woning weer lekker fris maakt en ondertussen een praatje met ze maakt. Ik kom regelmatig bij ouderen thuis die niet veel naasten meer om zich heen hebben. Soms ben ik zelfs hun enige sociale contact op een dag. Nou, dan is het echt wel dankbaar werk dat je naast het schoonmaken even de tijd neemt voor een kopje thee en een leuk gesprek. Ik wil dan altijd graag wat meer voor ze betekenen, want eenzaamheid vind ik vreselijk om te zien. Er zijn ook positieve voorbeelden, hoor. Ik heb ontzettend veel respect voor iemand die 24 uur per dag aan bed gekluisterd is, maar ondanks dat heel positief in het leven staat. Dat optimisme ervaar ik als een mooie levensles en in elk geval als een extra stimulans voor mijn studie Social Work die ik ga doen aan de Hogeschool Arnhem en Nijmegen.

Het tussenjaar als Thuishulp bij STMG heeft me geholpen om een goede keuze te maken. Ik wilde sowieso de zorg in, maar die keuze is heel breed. Een jaartje werken heeft me geholpen te ontdekken wat ik het leukst vind. En wie weet kan ik als Vakantiekracht tijdens mijn studie blijven werken als Thuishulp. Het scheelt dat ze me al kennen en het staat sowieso goed op mijn CV. Stofzuigen, poetsen, soms een klein boodschapje. Ik vind het eigenlijk een heel relaxte baan. Er is ook niemand die op me neerkijkt als schoonmaakster. Die waardering voor je werk hoort voor mijn gevoel echt bij de thuiszorg. Het werken als schoonmaakster bij particulieren of in een groot kantoor heeft denk ik een andere dynamiek of uitstraling.

Banner Bente

STMG is bovendien een hele fijne werkgever. Ik kan mijn eigen beschikbaarheid aangeven en daar houden ze in de planning heel goed rekening mee. Die flexibiliteit voelt als een luxe. Ik kan ook bijna alles lekker op de fiets doen. Op het medewerkersportaal vind ik eigenlijk alles wat ik moet weten of waar ik me in wil verdiepen. Protocollen, bijeenkomsten of CAO-regelingen. Of anders bel ik met mijn relatiemanager, met wie heel goed contact heb. De communicatie bij STMG is eigenlijk altijd heel fijn en helder.’

 

NB. De jonge vrouw op de foto's is niet Bente uit het interview en de oudere dame is ook geen cliënt van STMG.

De waardering voor het werk hoort bij de thuiszorg