Verzorgende

Het verhaal van Mariëtte (42)

‘Ik werk al 19 jaar met ontzettend veel plezier in hetzelfde team van STMG. De samenwerking en collegialiteit binden mij. We kunnen met alles bij elkaar terecht en we hebben wat voor elkaar over. Als het nodig is zijn diensten onderling ook zo geruild. Heel fijn vind ik de langere routes die STMG sinds enkele maanden heeft ingevoerd. Daardoor heb ik nu veel meer enkele diensten, wat echt beter is voor de balans tussen werk en privé. Het is bovendien veel gezonder. Jarenlang heb ik dubbele diensten gedraaid om aan mijn contracturen te komen. Ik vond het nooit erg om na een ochtenddienst ook ’s avonds weer op pad te gaan. Als je jong bent, gaat dat nog gemakkelijk en pak je alles aan. Maar ons werk is fysiek best zwaar en met het tellen van de jaren merk je dat steeds meer. Nu hoef ik vaak nog maar één keer per dag aan het werk en kan ik ook vaker lekker rustig weekend houden. Thuis wordt dat ook gewaardeerd!

Maar hoe dan ook, ik zou dit werk voor geen goud willen missen. Ik vind het heerlijk om een klein stukje zorg op me te nemen, zodat cliënten de rest van de dag meer energie overhouden voor dingen die het leven leuk maken. Ik heb veel vaste mensen bij wie ik al jaren over de vloer kom. Voor onze cliënten is een bekend gezicht fijn en vertrouwd, want iemand douchen of verschonen is toch altijd een intiem moment. Vanuit een vertrouwensband vertellen mensen ook meer en uitgebreider wat hen mankeert, waarop wij dan weer beter met onze zorg kunnen inspelen. Ik vind het zelf ook prettig om veel vaste routes te hebben.

Banner Mariette

De zelfstandigheid en overzichtelijkheid bevallen me goed, al is het werk nooit eentonig. Ook al ken je de mensen van haver tot gort, iedereen stapt toch elke dag weer anders uit bed. Dat maakt het afwisselend. Een beetje humor, soms wat gezelligheid of een kopje thee erbij en mijn werkdag is goed.’

 

Beelden: Ivo Hutten.

Meer balans tussen werk en privé door langere routes