Dag Van De Mantelzorg
10-11-2019

Dag van de Mantelzorg 2019

Op 10 november is het de jaarlijkse Dag van de Mantelzorg. Via allerlei lokale, regionale en landelijke initiatieven worden mantelzorgers in het zonnetje gezet. In Arnhem wordt bijvoorbeeld een lunch georganiseerd en via Greetz kun je tot 18 november mantelzorgers gratis een kaartje sturen.


Mantelzorgbeleid staat op onze agenda

Door de combinatie van een groeiende groep ouderen, de verplaatsing van zorg naar thuis én door de krapte op de arbeidsmarkt voor zorgprofessionals wordt van mantelzorgers steeds meer verwacht. Ondersteuning van een zorgprofessional kan daarbij belangrijk zijn. Daarom staat het formuleren van een mantelzorgbeleid hoog op onze agenda voor 2020. Zo kunnen we nog beter samen met mantelzorgers onze zorg inrichten en ook hen voorzien van de ondersteuning waar zij behoefte aan hebben.


Meer lezen over mantelzorg?

Op de website www.mantelzorg.nl staat veel informatie. Voor professionals en voor mantelzorgers. Ook vindt u er blogs van mantelzorgers over hun leven. Die zijn zeker de moeite waard om te lezen. MantelzorgNL, de landelijke vereniging die opkomt voor iedereen die voor een naaste zorgt, brengt drie keer per jaar het blad Mantelzorger uit. In de editie van oktober 2019 staat een interview met een van de vaste bloggers van de website mantelzorg.nl. Het volledige interview kunt u hier lezen.

STMG wil hierbij graag alle mantelzorgers bedanken voor hun inzet en zorg. Uw inzet en zorg is onmisbaar en van grote waarde! Bedankt!

Meer nieuws

Dag Van De Mantelzorg
mantelzorg

Mantelzorgmarkt in Zevenaar op 13 november

< 1 min.
Mantelzorg
mantelzorg

Mantelzorg: liefdevolle zorg van onschatbare waarde

3 min.
LOGO Png
huishoudelijke ondersteuning, thuisbegeleiding

Vanaf 1 januari 2019: nieuwe naam, vertrouwde ondersteuning

1 min.