Nieuws | Persberichten

Rijn IJssel schoolt medewerkers STMG

STMG is uitermate tevreden over het project ‘Beweging In Werk’ dat Rijn IJssel op initiatief van STMG heeft uitgevoerd. STMG heeft haar tevredenheid getoond door een prachtig beeld te overhandigen aan de afdelingsmanager, Piet Janssen, van Rijn IJssel Zorg & Welzijn. Deze overhandiging vond plaats tijdens de diploma-uitreiking van de laatste groep mensen die dankzij het project omgeschoold zijn naar Medewerker Verzorging II. Het beeld werd overhandigd door Ivone Bergsma, bestuurder van STMG.

Project ‘Beweging In Werk’
Het project ‘Beweging In werk’ is gestart in februari 2009 en had tot doel de werkgelegenheid van medewerkers huishoudelijke verzorging van STMG...

[meer...]

Allochtone mantelzorger leert ook voor zichzelf te zorgen

In Arnhem wordt de nieuwe cursus ‘Zorg voor een ander’ uitgevoerd in wijkcentrum ‘De Grenspost’ van Rijnstad. De nieuwe cursus is ontwikkeld door STMG (Stichting Thuiszorg Midden-Gelderland) in samenwerking met het Meldpunt Vrijwillige Thuishulp/Steunpunt Mantelzorgondersteuning  (MVT/SM Arnhem) en Indigo/Pro Persona (voorheen de Gelderse Roos). 

Met de cursus willen de organisaties mantelzorgers met een allochtone achtergrond beter ondersteunen. Eline Janssen, mantelzorgconsulent van Arnhem benaderde STMG om deze groep beter te bereiken. In juni is de eerste cursus  in de Arnhemse wijk Het Broek uitgevoerd. Nu zijn er twee cursussen in de Arnhemse wijken St. Mar...

[meer...]

Rookmelder die direct hulp inschakelt

Nieuw bij STMG: een rookmelder die bij activering direct hulp inschakelt.

Tegenwoordig wil men graag zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. Gelukkig kan dit door prima hulpmiddelen die voorhanden zijn. Een goed voorbeeld daarvan is personenalarmering van STMG waarbij met een druk op de knop contact wordt gemaakt met de meldbank van Hulpverlening Gelderland-Midden. Via een spreek-luisterverbinding heeft de centralist contact met de drager van de draadloze alarmknop. Deze centralist schakelt dan de benodigde hulp in.

Hoe werkt de rookmelder?
De personenalarmering is ook de basis van de actieve rookmelding. De rookmelder wordt aa...

[meer...]

STMG start gratis gezondheidsspreekuren

Met ingang van 1 oktober 2010 start Stichting Thuiszorg Midden-Gelderland (STMG) met gezondheidspreekuren voor alle bewoners in de krachtwijken in Arnhem (Arnhemse Broek, Klarendal, Malburgen, Presikhaaf). In deze spreekuren helpen wijkverpleegkundigen vragen te beantwoorden over gezondheid, zorg en welzijn.

De wekelijkse gezondheidsspreekuren zijn inloopspreekuren, dit betekent dat vooraf geen afspraak hoeft te worden gemaakt. Iedereen kan gewoon binnenlopen met een vraag of probleem. Onze wijkverpleegkundigen zijn bekend met de regels van de zorgaanvragen en kennen daarnaast ook de wijk en werken samen met andere hulpverleners in de wijk.

Tijdens het spreekuur kunn...

[meer...]

Op 22 feb start cursus “LAST VAN STRESS?”

De afdeling maatschappelijk werk van Stichting Thuiszorg Midden-Gelderland organiseert voor inwoners uit de Liemers en Doesburg een cursus voor mensen die last hebben van spanningsklachten en stressgevoelens en die gemotiveerd zijn om daar wat aan te doen. De cursus start op maandag 22 februari 2010.

Een beetje spanning kan goed zijn, maar als u teveel spanning ervaart of als u zich niet meer kunt ontspannen wordt spanning ongezond. Het evenwicht raakt verstoord en dat kan allerlei klachten met zich meebrengen zoals hoofdpijn, slecht slapen, een zenuwachtig of opgejaagd gevoel, snel geÔrriteerd of lusteloos zijn. Het is belangrijk dat u deze klachten op tijd herkent, want ...

[meer...]

STMG opent winkel in Arnhem

Op maandag 2 maart heeft STMG in samenwerking met EmCart een STMG-winkel geopend aan de Beekstraat 63-65 in Arnhem.

In deze winkel vindt u allerlei producten op het gebied van gezondheid, zorg en welzijn. Naast verzorgingsproducten, babyartikelen en fitnessapparaten vindt u in de winkel ook de aanbiedingen van onze ledenvereniging. Leden ontvangen 10% korting op het gehele assortiment (met uitzondering van aanbiedingen).

Een bijzondere winkel om eens binnen te lopen. Misschien voor een leuke attentie voor uzelf of om cadeau te geven aan iemand anders.

Ook voor deskundig advies over zorghulpmiddelen kunt u hier uitstekend terecht. Oo...

[meer...]

Nieuwe hoofdlocatie STMG

Vanaf maandag 24 november 2008 is het hoofdkantoor van Stichting Thuiszorg Midden-Gelderland gevestigd in kantoorgebouw het Matserhuis aan de Burgemeester Matsersingel 200 in Arnhem-Zuid.

Het pand van STMG aan het Lange Water is te groot geworden. Door veel efficiŽnter om te gaan met de ruimte in de locaties in de regio, kon STMG bij de keuze van een nieuwe hoofdlocatie uit de voeten met beduidend minder m2.

Na uitgebreide zoektocht in Arnhem is gekozen voor kantoorgebouw het Matserhuis. Dit kantoorgebouw voldoet voor STMG aan een aantal uitgangspunten:

  • Het is flexibel in gebruik, door aanpassingen in meer en minder gebruik m2
  • Vriendelijke uitstral...

    [meer...]

Stichting Thuiszorg Midden-Gelderland (STMG) verhuist naar De Linie in Doesburg

Dankzij een verhuizing kan Stichting Thuiszorg Midden-Gelderland in Doesburg voortaan alle zorg bieden vanaf ťťn locatie. Voor Verzorging & Verpleging, het consultatiebureau en de spreekuren van diŽtisten, maatschappelijk werk en sociaal raadsliedenwerk kunnen inwoners van Doesburg voortaan terecht bij het nieuwe gezondheidscentrum De Linie (tegenover De Gieterij). Het adres: De Linie 4a, 6982 AZ Doesburg.

Bij de Linie 4a vindt u:
  • Het consultatiebureau voor kinderen van 0-4 jaar werkt (behalve voor het inloopspreekuur) op afspraak. Tijdens het inloopspreekuur op donderdagmiddag van 13.30-14.00 uur (m.u.v. de schoolvakanties) kunnen ouders met hun kindje binnen lopen. D...

    [meer...]

HKZ/ISO gecertificeerd

Stichting Thuiszorg Midden-Gelderland (STMG) heeft opnieuw het HKZ/ISO certificaat behaald. STMG is trots dat de kwaliteit van de geleverde zorg aan de allerhoogste eisen voldoet. De afkorting HKZ staat voor Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de Zorgsector. STMG behaalde in 2002 al voor haar afdelingen Kraamzorg, Jeugdgezondheidszorg en Dietetiek het HKZ/ISO certificaat. In 2003 volgde de Thuiszorg. Eind 2006 zijn ook het Maatschappelijk Werk en Sociaal Raadsliedenwerk met succes getoetst. Het nieuwe HKZ/ISO certificaat geldt tot 2009 voor alle diensten op het gebied van zorg en welzijn die STMG te bieden heeft. Het is de bevestiging dat STMG haar clienten centraal stelt, haar zaken in...

[meer...]

STMG in Zorgcentrum Onder Eťn Dak in Oosterbeek

Gezondheidscentrum De Dennenkamp wordt de thuisbasis van project ZOED, Zorgcentrum Onder Eťn Dak. Deze samenwerking tussen verschillende zorgverleners en de Gemeente Renkum zorgt ervoor dat er een breed aanbod aan zorg onder een dak te vinden is.

ZOED is een initiatief van een aantal huisartsen in Oosterbeek. Zij zochten samenwerking met de gemeente en andere zorgverleners om tot een efficient gebruik van faciliteiten te komen. In het gezondheidscentrum wordt het Zorgloket van de Gemeente Renkum gevestigd en het biedt plaats aan o.a. huisartsen, tandartsen, fysiotherapeuten, consultatiebureau, diŽtetiek, apotheek, psychotherapeuten, pedicure, huidtherapeuten.

Gezondheid...

[meer...]

Burgemeesters op bezoek bij cliŽnten van de Thuiszorg

Bij Stichting Thuiszorg Midden-Gelderland (STMG) staat dit jaar op de dag van de Thuiszorg op 26 september 2006 het directe contact tussen gemeentebestuurders en  cliŽnten centraal. Burgemeesters, wethouders en raadsleden van diverse gemeenten uit het werkgebied van STMG gaan onder begeleiding van leden uit het management naar cliŽnten toe. Voor de medewerkers van STMG is dit een goede gelegenheid om te laten zien hoe waardevol hun werk is.

Ook in de turbulente tijd waarin STMG zich bevindt door reorganisaties en de druk van toenemende marktweking in de zorg, acht de organisatie het belangrijk om aandacht te besteden aan de werkzaamheden waar het feitelijk om gaat: ...

[meer...]

Artikel 14 tot 24 van 24
<< Eerste < Vorige 1-13 14-24 Volgende > Laatste >>