Thuisbegeleiding | Video Hometraining

Video Hometraining

Veel ouders ervaren wel een moeilijke periodes in de opvoeding van hun kinderen. Dan kan Video Hometraining door één van onze thuisbegeleiders een uitkomst zijn. Met Video Hometraining is het doel om via een positieve benadering het contact tussen ouders en kind(eren) te bevorderen.

 

Voor wie is het geschikt?

Herkent u zich in één van onderstaande situatie? Bij deze én bij andere opvoedsituaties is Video Hometraining een vorm van ondersteuning die kan helpen. De training is er voor alle ouders die problemen ervaren in de opvoeding of in de ontwikkeling van hun kind(eren) tot 18 jaar.

 

  • u heeft vragen hoe om te gaan met uw prematuur geboren baby;
  • uw kindje huilt veel en u wilt weten wat u kunt doen;
  • uw kind eet moeilijk en u wilt weer een gezellige sfeer aan tafel;
  • uw kind heeft moeite met inslapen of doorslapen en u wilt weten hoe u uw kind kunt helpen bij het ontwikkelen van een gezond slaappatroon;
  • uw kind is nog niet zindelijk en u wilt het daarbij helpen;
  • u heeft een 'dwarse' peuter en vraagt zich af hoe om te gaan met de sterke eigen wil van uw kind;
  • u heeft een prikkelgevoelig kind en wilt weten hoe u om kunt gaan met het temperament van uw kind;
  • uw kinderen in de basisschoolleeftijd maken veel ruzie met elkaar en u wilt een betere sfeer in huis;
  • uw puber is opstandig en u wilt uw kind graag op een positieve manier blijven benaderen.

 

Hoe werkt het?

Bij Video Hometraining worden er video-opnamen gemaakt bij u thuis. Na een kennismakingsgesprek komt onze thuisbegeleider drie keer bij u thuis om opnamen te maken van ongeveer 10 minuten van een dagelijkse situatie. Na ongeveer een week bespreekt u de opname na met de thuisbegeleider. Hierbij kijkt u samen naar wat u zoal doet op de momenten dat de communicatie tussen u en uw kind goed verloopt, en hoe u deze vaardigheden kunt inzetten op momenten dat de interactie minder goed loopt. Ouders die u voorgingen, waren verrast hoe verhelderend het kan zijn om op deze manier te kijken naar de communicatie tussen u en uw kind. Een Video Hometraining-traject bestaat meestal uit 3 keer een half uur opnamebezoek, steeds gevolgd door een nabespreking van anderhalf uur. Uiteraard worden de beelden nooit zonder uw toestemming voor andere doeleinden gebruikt, uw privacy wordt gewaarborgd.

 

Kosten

Er zijn geen kosten verbonden aan Video Hometraining.

 

Aanmelden of meer informatie

Wilt u meer informatie over Video Hometraining of wilt u zich aanmelden? Neem contact op met STMG via (088) 456 09 00.