Nieuws

Corona

16.04.2020

Graag geven we u een update van hoe STMG omgaat met de huidige situatie in Nederland en over eventuele gevolgen van de maatregelen voor de zorg die onze klanten van ons ontvangen.

STMG volgt de richtlijnen van het RIVM
STMG volgt in het nemen van maatregelen en vaststellen van werkinstructies het RIVM en brancheorganisatie ActiZ.

Bij de totstandkoming van werkinstructies en beleidsmaatregelen wordt intern samengewerkt met onze Verpleegkundige Adviesraad, onze OR en de clientenraad.

Zorg gaat zoveel als mogelijk door

We zijn ons er zeer van bewust dat thuiszorg voor heel veel mensen een belangrijk moment op de dag is en als onmisbaar ervaren wordt. Daarom doen we er alles aan om onze zorg zoveel als mogelijk gewoon doorgang te laten vinden. Juist in een tijd waarin veel van onze klanten meer dan normaal alleen zijn.

Onze zorgmedewerkers (zowel in de wijkteams als de thuishulpen en thuisbegeleiders) zijn gewoon aan het werk tenzij zij dat niet kunnen vanwege de RIVM richtlijnen. We vragen van hen extra alertheid op symptomen bij klanten en we staan in nauw contact met de GGD en de Veiligheidsregio.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid
STMG neemt ook haar maatschappelijke verantwoordelijkheid. Dit houdt in dat we in onze planning ruimte hebben gemaakt voor mensen die uit het ziekenhuis komen en voor mensen die met onze specialistische verpleging misschien niet naar het ziekenhuis hoeven. De ziekenhuizen kunnen de bedden goed gebruiken.

Dit houdt ook in dat we bij klanten waar dat mogelijk is tijdelijk niet meer of minder komen. We kijken samen met hen of zorgmomenten (tijdelijk) kunnen worden overgenomen door mantelzorgers of mensen in hun netwerk. Door bij bepaalde klanten niet meer langs te gaan, beschermen we ze ook meteen.

Coronateam
Onze organisatie heeft er daarnaast voor gekozen te gaan werken met een coronateam. Zo ontvangen klanten met vastgestelde corona en klanten waarvan een vermoeden bestaat dat zij mogelijk besmet zijn hun zorg van een aparte groep medewerkers. Deze medewerkers werken nauwgezet volgens de richtlijnen en komen alleen met de juiste beschermingsmiddelen (zoals mondneuskapje, schort en bril) bij deze mensen thuis.

Door op deze manier te werken beschermen we onze andere, kwetsbare, klanten. En zorgen we ervoor dat mogelijk minder medewerkers worden blootgesteld aan corona.

Samenwerking in de regio
We zijn trots op ons netwerk in de regio en de regiefunctie die STMG op bestuurlijk niveau heeft in deze coronacrisis. Waar mogelijk zoeken wij en onze collega thuiszorgorganisaties de samenwerking. Door goed en snel onderling contact zorgen we er bijvoorbeeld voor dat ziekenhuizen met weinig inspanningen een plek vinden voor patienten die het ziekenhuis kunnen verlaten om thuis verder te herstellen. Zo hebben de ziekenhuizen sneller bedden weer tot hun beschikking.

Het spreekt voor zich dat STMG enorm trots is op haar medewerkers en alle andere mensen in de zorg!

Informatie over Corona
Alle informatie over Corona en de ingestelde maatregelen zijn te vinden op de website van het RIVM. Hier staan bijvoorbeeld heel veel vragen en antwoorden, symptomen en welke hygiŽnemaatregelen belangrijk zijn om besmetting te voorkomen.

Home - Nivon Hengelo


nieuwslijst