Nieuws

Terugblik 2016

24.08.2017

STMG blikt in haar jaarverslagen met trots terug op 2016.  Het was geen gemakkelijk jaar, voor de gehele sector waren en zijn het roerige tijden. Desalniettemin heeft STMG mooie resultaten bereikt en is een basis gelegd waarop verder gebouwd kan worden.

 

In 2016 konden 2.400 klanten rekenen op de hulp van onze thuishulpen en 2.450 klanten ontvingen verpleging, verzorging en/of thuisbegeleiding thuis. Onze thuiszorgteams gingen werken als zelforganiserende teams en ze bewezen al snel dat ze hier goed in zijn. Dat bleek ook uit de klanttevredenheidsonderzoeken: onze klanten waarderen ons met een 8,4 voor onze thuiszorg en thuisbegeleiding en een 8,0 voor onze huishoudelijke hulp. Een resultaat om trots op te zijn. Ook het behalen van het ISO certificaat 9001:2015 was een belangrijke mijlpaal. Dit certificaat bevestigt dat de kwaliteit van onze zorg –die we hoog in het vaandel hebben staan bij STMG- voldoet aan de moderne normen en eisen.

Dat we als organisatie vooruit kijken en continu willen verbeteren ter voorbereiding op de toekomst, bewees de uitrol van het project Beeldzorg. Beeldbellen via een tablet zorgt voor laagdrempelige persoonlijke zorg op afstand. De legio creatieve toepassingen van Beeldzorg zorgen voor zorg op maat die ook nog betaalbaar blijft. Bij het hulp bij huishouden draaiden we een succesvolle pilot omtrent huishoudelijke hulp met toeslag bij de gemeente Arnhem, waarbij de eigen bijdrage voor hulp is verlaagd voor specifieke doelgroepen om de vraag naar huishoudelijke hulp te stimuleren.

De goede afsluiting van 2016 getuigt van veerkracht van onze medewerkers en dat geeft veel vertrouwen voor de toekomst. Zowel in de Nederlandse zorgsector als de huishoudelijke hulp was het een roerig jaar, dat zal weinigen ontgaan zijn. Ook voor STMG was het hard werken om financieel op orde te blijven. We hebben een basis gelegd waarop we in 2017 verder aan het bouwen zijn. We brengen focus aan in onze ambities en zetten een stip op de horizon waar STMG komende jaren naartoe gaat werken. Zo werken we aan een toekomstbestendig STMG waar de kwaliteit van het leven van onze klant centraal staat.

 

Jaarverslag 2016 STMG BV

Jaarverslag 2016 STMG Hulp bij het Huishouden


nieuwslijst