Nieuws

STMG breidt haar diensten uit in de gemeenten Rheden en Rozendaal

Onlangs heeft STMG het Maatschappelijk Werk en Sociaal Raadsliedenwerk in de gemeenten Rheden en Rozendaal overgenomen van het failliete Carion.

STMG heeft de aanbesteding gekregen vanuit de gemeente Rheden en voert het Maatschappelijk Werk en Sociaal Raadsliedenwerk uit in deze gemeente. Naast dit geweldige nieuws heeft ook de gemeente Rozendaal aan STMG gedacht en haar gevraagd om de diensten Maatschappelijk Werk en Sociaal Raadsliedenwerk te verzorgen.

Deze overname van diensten is in beide gemeenten in gang gezet. STMG heeft de medewerkers van Carion in dienst genomen, zodat de hulpverlening aan bestaande cliŽnten door kan blijven gaan. Met ingang van 18 maart zijn ...

[meer...]

Week van de Zorg en Welzijn 2013

Van 11 tot en met 16 maart 2013 vindt de eerste nationale Week van Zorg en Welzijn plaats. Honderden zorg- en welzijnorganisaties in het hele land openen gedurende deze week hun deuren voor het grote publiek. Zo kan iedereen met eigen ogen zien wat voor fantastisch werk er in de zorg- en welzijnssector wordt gedaan.

STMG doet ook mee door op vrijdag 15 maart aanwezig te zijn op twee beurzen in Arnhem en Nijmegen. Kom langs en stel alle vragen die u hebt aan onze zorgkanjers!

Beursvloer Arnhem
Datum: vrijdag 15 maart 2013
Tijd: 10:00 – 16:00 uur
Locatie: Stichting de Weerd, Weerdjestraat 168, 6811 JH Arnhem
      &...

[meer...]

Succesvolle aanpak taalachterstand jonge kinderen

De gemeente Arnhem loopt voorop met haar VVE (Voor- en Vroegschoolse Educatie) beleid. Als partner heeft Jeugdgezondheidszorg van STMG hierin een actieve rol.

Jeugdverpleegkundigen van het consultatiebureau informeren ouders over de mogelijkheden van Voor- en Vroegschoolse Educatie. Indien nodig verwijzen zij jonge kinderen met een taal- en onderwijsachterstand door naar een een VVE-locatie: een kinderdagverblijf of peuterspeelzaal met extra aandacht en begeleiding voor deze kinderen.

Door de achterstanden aan te pakken vergroot het de kansen van de kinderen aan het begin van hun schoolloopbaan aanzienlijk.

Bekijk de nieuwsuitz...

[meer...]

STMG neemt Personenalarmering over van SWOA

Per 10 januari 2013 heeft STMG alle klanten die gebruikmaken van de dienst Personenalamering van SWOA overgenomen. Gezamenlijk kiezen STMG en SWOA hiermee voor het belang van de klant. STMG heeft al veel klanten in de regio en ook omdat STMG naast personenalarmering professionele zorgachterwacht kan leveren. Veel klanten maken ook gebruik van andere diensten van STMG zoals persoonlijke verzorging of hulp bij het huishouden. Dit betekent dat klanten steeds met dezelfde organisatie te maken hebben.

Personenalarmering, altijd hulp binnen handbereik!

[meer...]

mijnLeven wintereditie 2012 is deze week verschenen

In de nieuwe editie staat het thema mantelzorg centraal. Met tips voor mantelzorgers; want zorgen voor een ander begint bij uzelf, een cursus 'Samen zorgen' en natuurlijk persoonlijke verhalen van mantelzorgers. Zoals het verhaal van Yvette en Youri die samen met hun familie de zorg voor opa op zich namen en Agnes die al een hele tijd mantelzorger is voor haar moeder.

Verder is onder andere de werkdag van verpleegkundige Zichtbare Schakel Dina Tunc in beeld gebracht en is er dit keer gekozen voor feestelijke recepten zoals het Nederlandse 'knijpertje' (of kniepertje).

Bekijk het magazine digitaal en de filmpjes waarin Agnes en Youri kort over hun rol als mantelzor...

[meer...]

Jongeren zien meerwaarde in van internethulpverlening

Tijdens de Week van de Jeugdzorg introduceerde het Algemeen Maatschappelijk Werk van STMG internethulpverlening voor jongeren. Leerlingen van het Liemers College kregen gastlessen waarbij de mogelijkheden van de website www.internethulpverlening.nl centraal stond. Hierbij was de boodschap: als je ergens mee zit, praat er (online) over.

Leerlingen zien meerwaarde van internethulpverlening
De gastlessen zijn positief door de leerlingen ontvangen. Uit evaluatie bleek dat de leerlingen overtuigd zijn van de meerwaarde om met iemand te praten als zij ergens mee zitten. Ook zien zij het als een meerwaarde om dit...

[meer...]

Online hulpverlening voor jongeren bij STMG

Tijdens de Week van de Jeugdzorg laat het Algemeen Maatschappelijk Werk van STMG jongeren via interactieve gastlessen kennis maken met online hulpverlening. Via de website www.internethulpverlening.nl kunnen jongeren in die week online hun eigen dossier openen en delen met een maatschappelijk werker. De aftrap van de gastlessen is op donderdag 15 november op het Liemers College in Zevenaar.

Online altijd terecht voor hulp
Het Algemeen Maatschappelijk Werk van STMG heeft verschillende locaties waar jongeren terecht kunnen als zij hulpvragen hebben. Er is echter nu voor hen ook de mogelijkheid om online moeilijkheden te ...

[meer...]

Nieuwe vaardigheidscursus Head Up!

Head Up!
Heb jij last van stress, ben je somber of pieker je veel?
In de cursus Head Up! leer je hoe je met deze gevoelens om kunt gaan. Je leert hoe je door anders denken zelf je gevoel kunt beÔnvloeden, hoe je jouw problemen op kunt lossen en hoe je goed voor jezelf op komt. Dit doe je samen in een groep met andere jongeren, zodat je ook van elkaar kunt leren.

Praktische informatie
• Start cursus op 20 november 2012
• De cursus vindt plaats in Zevenaar
• Op dinsdagmiddag na schooltijd van 16:00 tot 17:30 uur
• Acht wekelijkse bijeenkomsten van anderhalf uur. Vijf voor de kerstvakantie e...

[meer...]

Dag van de Palliatieve Zorg

Zaterdag 13 oktober is de Internationale Dag van de Palliatieve Zorg. Doel is wereldwijd aandacht te vragen voor de zorg- en hulpverlening voor mensen die oneneeslijk ziek zijn. Dat is palliatieve zorg. In de regio Arnhem doen we mee!

Regionaal Symposium
In samenwerking met Elan biedt het Netwerk Palliatieve Zorg regio Arnhem en de Liemers een inspirerend symposium over palliatieve zorg voor mensen uit niet-westerse culturen. Deelnemers kunnen enkele interessante workshops bijwonen rond dit thema op zaterdag 13 oktober in de Diaconessenkerk in Arnhem (G.A. van Nispenstraat 139). De start is om 9.00 uur en rond 13.00 uur sluiten we af.

Het symposium is voor h...

[meer...]

Wijkgebouw Westervoort verhuist naar nieuwe locatie

Wijkgebouw Westervoort  gaat verhuizen. Met ingang van 13 september verplaatsen wij onze activiteiten m.b.t. Jeugdgezondheidszorg, Verzorging & Verpleging, Maatschappelijk Werk en Sociaal Raadsliedenwerk van Sonnedach 3, te Westervoort naar: Kulturhus De Nieuwhof
Rivierweg 1
6932 KA Westervoort
Dit houdt in dat de afspraken en (inloop)spreekuren van het consultatiebureau, Algemeen Maatschappelijk Werk en Sociaal Raadsliedenwerk, vanaf 13 september op de nieuwe locatie plaatsvinden.

[meer...]

Wijziging spreekuurtijden Sociaal Raadsliedenwerk in Rijnwaarden

Vanaf 1 september zijn de tijden van de inloopspreekuren van Sociaal Raadsliedenwerk in Rijnwaarden
  • elke dinsdagmiddag van 13.30 – 14.30 uur in het Gezondheidscentrum Lobede,
    B. Daalderopstraat 6 in Tolkamer
  • elke donderdagochtend van 10.30 – 11.30 uur in het Gemeentehuis, Markt 5 in Lobith

Meer weten over het aanvragen van huurtoeslag of het regelen van een scheiding? Voor het antwoord op deze en heel veel andere vragen kunnen inwoners bij ons langskomen tijdens de inloopspreekuren, maar ook bellen via telefoonnummer (0316) 54 18 74. We maken dan een afspraak voor een kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek wordt besproken op welke manier wij kunnen ...

[meer...]

NAH cafť in Arnhem

Labyrinth, het NAH-cafť regio Arnhem is er speciaal voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel.

Op vrijdag 7 september van 14.00 - 16.30 uur kunt u in Koffiehuis De Oude Doelen, Doelenstraat 26, 6811 CN Arnhem lotgenoten treffen.

Meer weten?
Klik op de flyer voor uitgebreide informatie en hoe u zicht kunt aanmelden.

[meer...]

Op zoek naar een baan in de thuiszorg?

Zie hoe jij betekenis kunt geven aan het leven van onze cliŽnten in de film Werken bij STMG.

[meer...]