Zorg bij u thuis | Aanvraagprocedure

Hoe vraagt u verpleging aan?

Om verzorging en/of verpleging thuis te ontvangen heeft u een zorglegitimatie nodig. Deze zorglegitimatie krijgt u van de wijkverpleegkundige bij u in wijk. De wijkverpleegkundige kan samen met u vaststellen welke zorg u nodig heeft. Dit gesprek vervangt de aanvraag voor een indicatie. Ook kan de wijkverpleegkundige verder kijken dan een concrete zorgvraag en daarvoor ook samen met u en samen met de andere partijen in de gemeente zoals welzijnsorganisaties, vrijwilligersorganisaties of mensen uit de buurt die ze kent, een oplossing zoeken en u misschien doorverwijzen. Onze wijkverpleegkundigen kunnen u adviseren, begeleiden, of doorverwijzen als dat voor u de beste zorg of ondersteuning biedt.

 

Wat kost verpleging?
Het gaat om de zorg die is geregeld in de Zorgverzekeringswet en valt in uw basisverzekering. U hoeft hiervoor geen eigen bijdrage te betalen.

Meer informatie of direct hulp aanvragen?
Voor het maken van een afspraak met de wijkverpleegkundige bij u in de wijk, kunt u contact opnemen met onze Klantenservice op telefoonnummer 088 -4560900, of via mail. Zij helpen u graag.