Zorg bij u thuis | Advies, Instructie, Voorlichting (AIV)

Een rustig gesprek

Een probleem met uw gezondheid kan zorgen voor twijfel en onzekerheid. U heeft vragen waarover u graag eens rustig met iemand zou willen praten. Bijvoorbeeld omdat uw huisarts u verteld heeft dat u Diabetes heeft, omdat u merkt dat uw partner vergeetachtig wordt, omdat u last heeft van ouderdomsklachten of omdat u moeite heeft met de gevolgen van een chronische ziekte. 

Wijkverpleegkundigen van STMG kunnen u en de mensen in uw omgeving helpen bij het beantwoorden van deze vragen. Zij kunnen bijvoorbeeld meer vertellen over de gevolgen van een chronische ziekte voor uw dagelijks functioneren. Zij kunnen u adviseren welke hulpmiddelen er zijn. Zij kunnen u adviseren over andere, meer gespecialiseerde hulpverleners, bijvoorbeeld bij beginnende dementie. Ze kunnen u ook informeren en adviseren over eventuele aanpassingen in uw huis. Als het nodig is kunnen we u behulpzaam zijn bij het aanvragen van hulpmiddelen of het verwijzen naar een hulpverlenende instantie.

Bij een afspraak thuis zal de wijkverpleegkundige met u bespreken welke vragen u heeft. Afhankelijk daarvan wordt gekeken of één inhoudelijk gesprek voldoende is of dat er behoefte is aan meerdere gesprekken. Deze huisbezoeken vallen in de categorie Advies, Instructie en Voorlichting. Aan deze gesprekken zijn voor u geen kosten verbonden. 

‘Niet pluis gevoel’
Soms heeft u zorgen zonder dat u het probleem helemaal helder heeft. U denkt bijvoorbeeld aan beginnende dementie bij uw partner. Ook dan kan de wijkverpleegkundige bij u thuis komen en de situatie met u en uw partner bespreken. De wijkverpleegkundige kan u helpen uw zorgen te verwoorden en u bovendien adviseren over de mogelijkheden voor een volgende stap.

Meer informatie of direct hulp aanvragen?
Hiervoor kunt u contact opnemen met onze Klantenservice op telefoonnummer 088-45 60 900. Zij helpen u graag. Ook kunt u gebruikmaken van het aanvraagformulier.